Miten IB:lle haetaan?

Oppilaiden valinta IB-linjalle tapahtuu yhteisvalinnan kautta. Mikäli päätät hakea Tampereen lyseon lukion IB-linjalle, toimi seuraavalla tavalla:
 

1) Osallistu sähköiseen yhteishakuun osoitteessa opintopolku.fi.  Mikäli Sinulla ei ole peruskoulun päättötodistusta, esimerkiksi ulkomailla opiskelun takia, ota yhteyttä IB-koordinaattoriin tai rehtoriin.
 

2) Tule pääsykokeeseen Tampereen lyseon lukioon torstaina 16.4.2020 kello 14.

Kaikki pyrkijät osallistuvat pääsykokeeseen, johon ei lähetetä erillistä kutsua. Pääsykokeessa on kirjallisia tehtäviä matematiikasta sekä kielikoe, jossa on tekstimateriaalia englanniksi ja hakija voi valita vastaako suomeksi vai englanniksi. Jokainen opiskelija tuo kokeeseen mukanaan kynän, pyyhekumin ja viivottimen. Matematiikan kokeessa ei saa käyttää laskinta.

Tutustu myös Tampereen lyseon lukion IB-linjan englanninkielisiin sivuihin. Jos tarvitset lisätietoja, voit ottaa yhteyttä opinto-ohjaajaan, IB-koordinaattoriin tai rehtoriin.

 

3) Oppilasvalinta tapahtuu peruskoulun päättötodistuksen ja koulun järjestämän pääsykokeen pohjalta. Jotta opiskelija voisi tulla valituksi IB-lijalle, häneltä vaaditaan peruskoulun päättötodistuksen keskiarvona vähintään 8.2 ja pääsykokeista ainakin 3 pistettä. Lopulliset tulokset ilmoitetaan opiskelijoille yhteisvalintatulosten mukaan. Valintatuloksesta ilmoitetaan kaikille IB-linjalle ensisijaisesti hakeneille. Valmistavalle luokalle pyritään ottamaan noin 50 opiskelijaa.

 

 

Normaalisti opiskelijat hakeutuvat ensin valmistavan vuoden opintoihin ja jatkavat sen vuoden jälkeen varsinaiselle IB:lle. Jos kuitenkin tilanteesi on sellainen, että haluaisit hakeutua suoraan IB:lle, ole hyvä ja ota yhteyttä IB-koordinaattoriin. Tällaiset hakemukset käsitellään yksittäistapauksina.

PDF-tiedostoIB application form abroad2017 .pdf (9 kB)
This is an IB application form meant for students applying to Tampereen lyseon lukio from abroad.

Esimerkkejä IB:n pääsykokeista (pre-luokalle)

MS Word -tiedostoEnglish_entrance exam '15.docx (14 kB)
Esimerkki vanhasta englannin IB-pääsykokeesta.
MS Word -tiedostoPreIBexamOLD.DOC (95 kB)
Valmistavan luokan matematiikan pääsykoe, esimerkki 1.
MS Word -tiedostoMath.doc (105 kB)
Valmistavan luokan matematiikan pääsykoe, esimerkki 2.
PDF-tiedostoMA_PreIB_exam2017.pdf (13 kB)
Valmistavan luokan matematiikan pääsykoe, esimerkki 3.