Hakeminen

Kevään 2019 yhteishaun tulokset selviävät kesäkuussa

Lukioon hyväksyttyjen nimet julkaistaan torstaina 13.6.2019.
Jokainen opiskelija saa tällöin Opintopolusta sähköpostilla tiedon siitä, mihin oppilaitokseen hänet on hyväksytty.

Myös Rellun pääoveen sekä koulun kotisivuille laitetaan torstaina klo 10 lista lukioon hyväksytyistä.

Opiskelupaikan vastaanottaminen tapahtuu paikanpäällä Rellussa to 13.6. tai pe 14.6. klo 10-14 välisenä aikana, jolloin rehtori haluaa tavata kaikki uudet rellulaiset. Ilmoittautumiseen kannattaa varata aikaa tunnin verran, sillä samalla käynnillä saat jo laadittua ensimmäisen jakson lukujärjestyksesi. Opinto-ohjaajat ja tutorit ovat opastamassa lukujärjestyksen laadinnassa ja valinnoissa.

Vaikka olisit ottanut paikan vastaan Opintopolussa, sinun pitää siis ilmoittautua myös lukioon käymällä paikan päällä!
Mikäli et mitenkään pääse paikalle ilmoittautumispäivinä, ota yhteyttä koululle.

Kevään 2019 yhteishaku

Hakuprosessi

Tampereen lyseon lukion kaikille linjoille haetaan sähköisessä yhteishaussa Opintopolussa.
IB-linjalle pyrkivien tulee lisäksi osallistua pääsykokeeseen.

Yleislukio

Tampereen lyseon lukion, siis RELLUn, hakukoodi on 1067. Yhteishaun hakulomakkeen lisäksi sinun tulee täyttää lukion sähköinen ainevalintakortti.

Tampereen lyseon lukion yleislinjalle otetaan vuosittain 115 opiskelijaa lukuaineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

Yleislukion lisäksi voit hakea myös Eurooppa-linjalle  (hakukoodi 1067 501) ja englanninkieliselle kansainväliselle IB-injalle (hakukoodi 1067 809).

Eurooppa-linja

Eurooppa-linjalle  (hakukoodi 1067 501) opiskelijoita valitaan vuosittain 25 painotetun lukuaineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.  Painokertoimella 2 painotetaan englannin, historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen arvosanoja.  Eurooppa-linjan opiskelijat valitaan niiden hakijoiden joukosta, joiden painotettu keskiarvo on vähintään 8,2. Yhteishaun hakulomakkeen lisäksi sinun tulee täyttää lukion sähköinen ainevalintakortti.

IB-linja

Myös IB-linjalle opiskelijoiden valinta tapahtuu yhteisvalinnan kautta. Mikäli päätät hakea Tampereen lyseon lukion IB-linjalle, toimi seuraavalla tavalla:

1) Osallistu sähköiseen yhteishakuun yhteishakuaikana 19.2. - 12.3.2019. Merkitse hakukohteeksi Tampereen lyseon lukion IB-linja (tunnus 809). Yhteishaun hakulomakkeen lisäksi sinun tulee täyttää lukion sähköinen ainevalintakortti. Mikäli Sinulla ei ole peruskoulun päättötodistusta, esimerkiksi ulkomailla opiskelun takia tai sen vertailukelpoisuudessa muiden päättötodistusten kanssa on ongelmia, ota yhteyttä IB-koordinaattoriin, joka antaa sinulle ohjeet hakemista varten.

2) Tule pääsykokeeseen Tampereen lyseon lukioon keskiviikkona 17.4.2019 kello 14. Kaikki pyrkijät osallistuvat pääsykokeeseen, johon ei lähetetä erillistä kutsua. Pääsykokeessa on kirjallisia tehtäviä matematiikasta sekä kielikoe, jossa on tekstimateriaalia englanniksi ja hakija voi valita vastaako suomeksi vai englanniksi. Jokainen opiskelija tuo kokeeseen mukanaan kynän, pyyhekumin ja viivottimen. Matematiikan kokeessa ei saa käyttää laskinta.