Hakeminen

ti 29.1.2019 klo 18, IB-linja

Kevään 2019 yhteishaku

Hakuprosessi

Tampereen lyseon lukion kaikille linjoille haetaan sähköisessä yhteishaussa.
IB-linjalle pyrkivien tulee lisäksi osallistua pääsykokeeseen.

Sähköiseen hakuun tulee ilmoittautua

yhteishakuaikana 19.2.-12.3.2019

Yleislukio

Tampereen lyseon lukion, siis RELLUn, hakukoodi on 1067. Yhteishaun hakulomakkeen lisäksi sinun tulee täyttää lukion sähköinen ainevalintakortti.

Tampereen lyseon lukion yleislinjalle otetaan vuosittain 115 opiskelijaa lukuaineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

Yleislukion lisäksi voit hakea myös Eurooppa-linjalle  (hakukoodi 1067 501) ja englanninkieliselle kansainväliselle IB-injalle (hakukoodi 1067 809).

Eurooppa-linja

Eurooppa-linjalle  (hakukoodi 1067 501) opiskelijoita valitaan vuosittain 25 painotetun lukuaineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.  Painokertoimella 2 painotetaan englannin, historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen arvosanoja.  Eurooppa-linjan opiskelijat valitaan niiden hakijoiden joukosta, joiden painotettu keskiarvo on vähintään 8,2. Yhteishaun hakulomakkeen lisäksi sinun tulee täyttää lukion sähköinen ainevalintakortti.

Eurooppa-linjan päivä järjestetään ti 4.12.2018 klo 09.00 - 12.00. Ilmoittaudu opinto-ohjaajallesi.

IB-linja

Myös IB-linjalle opiskelijoiden valinta tapahtuu yhteisvalinnan kautta. Mikäli päätät hakea Tampereen lyseon lukion IB-linjalle, toimi seuraavalla tavalla:

1) Osallistu sähköiseen yhteishakuun yhteishakuaikana 19.2. - 12.3.2019. Merkitse hakukohteeksi Tampereen lyseon lukion IB-linja (tunnus 809). Yhteishaun hakulomakkeen lisäksi sinun tulee täyttää lukion sähköinen ainevalintakortti. Mikäli Sinulla ei ole peruskoulun päättötodistusta, esimerkiksi ulkomailla opiskelun takia tai sen vertailukelpoisuudessa muiden päättötodistusten kanssa on ongelmia, ota yhteyttä IB-koordinaattoriin, joka antaa sinulle ohjeet hakemista varten.

2) Tule pääsykokeeseen Tampereen lyseon lukioon keskiviikkona 17.4.2019 kello 14. Kaikki pyrkijät osallistuvat pääsykokeeseen, johon ei lähetetä erillistä kutsua. Pääsykokeessa on kirjallisia tehtäviä äidinkielestä, matematiikasta ja englannin kielestä. Jokainen pyrkijä tuo kokeeseen mukanaan kynän, pyyhekumin ja viivottimen. Matematiikan kokeessa ei saa käyttää laskinta. Mikäli kielitaitosi ei riitä suomi äidinkielenä -kokeeseen, on poikkeustapauksissa mahdollista tehdä suomi vieraana kielenä ja englanti äidinkielenä -kokeet. Tässä tapauksessa Sinun tulee ottaa yhteyttä IB-koordinaattoriin jo ennen koepäivää.

IB DAY järjestetään ti 11.12.2018 klo 09.00 - 12.00. Ilmoittaudu opinto-ohjaajallesi.

Haun tulokset ilmoitetaan koulun ovessa ja opiskelijalle postitettavalla kirjeellä 13.6.2019.