Kokemuksia Brysselistä

Kuva: Sonja Juntunen
Kuva: Sonja Juntunen

 

"Työharjoittelu Brysselissä on ollut erittäin opettavainen kokemus. Olen oppinut paljon niin EU:sta, EU-toimistosta kuin edun- valvonnastakin. Harjoittelu on ollut ainutlaatuinen mahdollisuus, joka on kasvattanut kiinnostustani sekä EU:ta että sen instituutioissa työsken-telemistä kohtaan. Harjoittelu on myös kasvattanut minua itseäni. Olen saanut uudenlaista itseluottamusta ja positiivisen kokemuksen ulkomailla yksin elämisestä.


         Kuukausi Brysselissä on yksi elämäni upeimmista kokemuksista, ja sellaisena se tulee säilymään varmasti aina. Työharjoittelustipendi on loistava mahdollisuus lukiolaiselle päästä kurkistamaan sekä EU:n että mahdollisen tulevan ammatin kulissien taakse."
Eurooppa-linjan työharjoittelustipendiaatti Sonja Juntunen kesän 2018 kokemuksistaan
 

"Upea kokemus kasvatti, opetti ja selkeytti ajatuksia omasta tulevaisuudesta. En voi muuta kuin lausua vilpittömät kiitokset kaikille, jotka ovat olleet osallisena työharjoitteluuni. Ilman stipendiä minulla ei olisi koskaan ollut mahdollisuutta kokea mitään vastaavaa."
Kevään 2014 Eurooppa-linjan työharjoittelustipendin saaja Elli Luhtanen.  

 

"Jo nopeasti ohi hujahtaneessa kuukaudessa ehdin saada yleiskuvaa EU:n toiminnasta ja Tampereen ja Pirkanmaan EU-toimiston tärkeistä tehtävistä. Harjoittelun parasta antia oli, että pääsin ihan oikeisiin hommiin ja sain tehdä todella mielenkiintoisia juttuja. Näinkin lyhyt aika riitti herättämään suuren kiinnostuksen Euroopan Unionia kohtaan, ja toivon, että joskus tulevaisuudessa pääsisin tekemään työtäni EU-asioiden parissa. Siispä haluaisin esittää suuret kiitokset kaikille, jotka ovat olleet mukana mahdollistamassa  tämän stipendin syntymistä. Omasta mielestäni tämä on paras mahdollinen tapa motivoida ja palkita opinnoissaan menestynyt lukiolainen. Itselläni harjoittelu auttoi myös selkiyttämään tulevaisuuden haaveita."
Ensimmäisen Eurooppa-linjan stipendin saanut Tuuli Vanhapelto kesän 2012 kokemuksistaan.