Opinto-ohjaus

Opintojen ohjauksen tavoitteena on tukea opiskelijaa lukio-opintojen eri vaiheissa sekä kehittää valmiuksia tehdä koulutusta ja elämänuraa koskevia valintoja.

Tampereen lyseon lukiossa ohjausta antavat opinto-ohjaaja, ryhmänohjaajat ja aineenopettajat.

Opinto-ohjaajat Hannu Soro, Seppo Linnaranta ja Salla Luukkonen

• antavat etukäteen varattuna aikana henkilökohtaista ohjausta
  • käsittelevät opinto-ohjelmaan ja uravalintaan liittyviä kysymyksiä
  • ohjaavat opintoajan pidentämisessä (suunniteltu kesto 3.5 - 4 vuotta) tai nopeuttamisessa (suunniteltu valmistuminen kahdessa vuodessa)
  • neuvottelevat myös muissa opinto-ohjelman muutoksissa(esim. matematiikan tason vaihtaminen)

Hannu Soro

puh. 040 806 2381

hannu.soro(a)tampere.fi

Seppo Linnaranta

seppo.linnaranta(a)tampere.fi

Salla Luukkonen

salla.luukkonen(a)tampere.fi

Ryhmänohjaajat

• opintojen etenemisen ja koulunkäynnin säännöllisyyden seuraaminen
  • ROTU eli ryhmänohjaajan tuokio pidetään maanantaisin klo 13.00 - 13.15 kunkin ryhmän kotiluokassa (ryhmänohjauksia ei ole päättöviikoilla)

Aineenopettajat

• opintojen seuraaminen ja suunnittelun ohjaaminen

Erityisopettaja

• tarjoaa tietoa, opetusta ja ohjausta erilaisissa oppimisen pulmissa
  • työtapoja ovat yksilö-, pienryhmä- ja kurssimuotoinen opetus, keskusteleminen ja tarvittaessa eteenpäin ohjaaminen
  • kaikille ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tehdään teknisen luku- ja kirjoitustaidon alkukartoitus
  • lue-kurssilla (OP 5) voidaan arvioida opiskelijan lukivaikeutta ja laatia lausunto Ylioppilastutkintolautakuntaa varten
  • ottaa vastaan opiskelijoita Tampereen lyseon lukiossa maanantaisin ja perjantaisin sopimuksen mukaan

Erityisopettaja Ritva Haakanan puhelinnumero on 040 801 6337 ja sähköposti etunimi.sukunimi@tampere.fi.