Miten IB:lle haetaan?

Oppilaiden valinta IB-linjalle tapahtuu yhteisvalinnan kautta. Mikäli päätät hakea Tampereen lyseon lukion IB-linjalle, toimi seuraavalla tavalla:

1) Osallistu sähköiseen yhteishakuun osoitteessa opintopolku.fi. Täytä myös koulun kotisivuilta löytyvä sähköinen ainevalintakortti. Mikäli Sinulla ei ole peruskoulun päättötodistusta, esimerkiksi ulkomailla opiskelun takia, ota yhteyttä IB-koordinaattoriin tai rehtoriin.

2) Tule pääsykokeeseen Tampereen lyseon lukioon keskiviikkona huhtikuun 18. päivänä 2018 kello 14.

Kaikki pyrkijät osallistuvat pääsykokeeseen, johon ei lähetetä erillistä kutsua. Pääsykokeessa on kirjallisia tehtäviä äidinkielestä, matematiikasta ja englannin kielestä. Jokainen opiskelija tuo kokeeseen mukanaan kynän, pyyhekumin ja viivottimen. Matematiikan kokeessa ei saa käyttää laskinta. Mikäli kielitaitosi ei riitä suomi äidinkielenä kokeeseen, on poikkeustapauksissa mahdollista tehdä suomi vieraana kielenä ja englanti äidinkielenä -kokeet. Tässä tapauksessa Sinun tulisi ottaa yhteyttä IB-koordinaattoriin mielellään jo ennen koepäivää.

Tutustu myös Tampereen lyseon lukion IB-linjan englanninkielisiin sivuihin. Jos tarvitset lisätietoja, voit ottaa yhteyttä opinto-ohjaajaan, IB-koordinaattoriin tai rehtoriin.

3) Oppilasvalinta tapahtuu peruskoulun päättötodistuksen ja koulun järjestämän pääsykokeen pohjalta. Jotta opiskelija voisi tulla valituksi IB-lijalle, häneltä vaaditaan peruskoulun päätötodistuksen keskiarvona vähintään 8.0 ja pääsykokeista ainakin 3 pistettä. Lopulliset tulokset ilmoitetaan opiskelijoille yhteisvalintatulosten mukaan. Valintatuloksesta ilmoitetaan kaikille IB-linjalle ensisijaisesti hakeneille. Valmistavalle luokalle pyritään ottamaan noin 45 opiskelijaa.

Normaalisti opiskelijat hakeutuvat ensin valmistavan vuoden opintoihin ja jatkavat sen vuoden jälkeen varsinaiselle IB:lle. Jos kuitenkin tilanteesi on sellainen, että haluaisit hakeutua suoraan IB:lle, ole hyvä ja ota yhteyttä IB-koordinaattoriin. Tällaiset hakemukset käsitellään yksittäistapauksina.

PDF-tiedostoIB application form abroad2017 .pdf (9 kB)
This is an IB application form meant for students applying to Tampereen lyseon lukio from abroad.

Esimerkkejä IB:n pääsykokeista (pre-luokalle)

MS Word -tiedostoIB-pääsykoetehtävätFiA.docx (15 kB)
Suomi äidinkielenä: esimerkki pääsykokeesta.
MS Word -tiedostoPääsykoetehtäväFiB.docx (20 kB)
Suomi toisena kielenä: esimerkki pääsykokeesta.
MS Word -tiedostoEnglish_entrance exam '15.docx (14 kB)
Esimerkki vanhasta englannin IB-pääsykokeesta.
MS Word -tiedostoPreIBexamOLD.DOC (95 kB)
Esimerkki valmistavan luokan matematiikan pääsykokeesta
MS Word -tiedostoMath.doc (105 kB)
Toinen valmistavan luokan matematiikan pääsykoe.