Lukioiden hakuopas 2017

Hakeminen

Kevään 2018 yhteishaku

Hakuprosessi

Tampereen lyseon lukion kaikille linjoille haetaan sähköisessä yhteishaussa. IB-linjalle pyrkivien tulee lisäksi osallistua pääsykokeeseen.

Sähköiseen hakuun tulee ilmoittautua yhteishakuaikana

20.2.-13.3.2018

Tarkemmat tiedot saa Tampereen seudun lukioiden hakusoppaasta, jota voit pdf-muodossa selata vasemman palstan linkistä.

Haun tulokset ilmoitetaan koulun ovessa ja opiskelijalle postitettavalla kirjeellä 14.6.2018. Valitut opiskelijat ilmoittautuvat henkilökohtaisesti Relluun toimittamalla koululle alkuperäisen peruskoulun päättötodistuksensa 14.- 15.6.2018. Ilmoittautumiseen kannattaa varata aikaa tunnin verran, sillä samalla käynnillä saat jo laadittua ensimmäisen jakson lukujärjestyksesi.

Yleislukio

Tampereen lyseon lukion, siis RELLUn (hakukoodi on 1067). Yhteishaun hakulomakkeen lisäksi sinun tulee täyttää lukion sähköinen ainevalintakortti.

Tampereen lyseon lukion yleislinjalle otetaan vuosittain 115 opiskelijaa lukuaineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.

Yleislukion lisäksi voit hakea myös Eurooppa-linjalle  (hakukoodi 1067 501) ja englanninkieliselle kansainväliselle IB-injalle (hakukoodi 1067 809).

Eurooppa-linja

Eurooppa-linjalle  (hakukoodi 1067 501) opiskelijoita valitaan vuosittain 25 painotetun lukuaineiden keskiarvon mukaisessa paremmuusjärjestyksessä.  Painokertoimella 2 painotetaan englannin, historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen arvosanoja.  Eurooppa-linjan opiskelijat valitaan niiden hakijoiden joukosta, joiden painotettu keskiarvo on vähintään 8,0.Yhteishaun hakulomakkeen lisäksi sinun tulee täyttää lukion sähköinen ainevalintakortti.

Eurooppa-linjan päivä järjestetään pe 08.12.2017 klo 09.00 - 12.00. Ilmoittaudu opinto-ohjaajallesi.

IB-linja

Myös IB-linjalle opiskelijoiden valinta tapahtuu yhteisvalinnan kautta. Mikäli päätät hakea Tampereen lyseon lukion IB-linjalle, toimi seuraavalla tavalla:

1) Osallistu sähköiseen yhteishakuun yhteishakuaikana 20.2.-13.3.2018. Merkitse hakukohteeksi Tampereen lyseon lukion IB-linja (tunnus 809). Yhteishaun hakulomakkeen lisäksi sinun tulee täyttää lukion sähköinen ainevalintakortti. Mikäli Sinulla ei ole peruskoulun päättötodistusta, esimerkiksi ulkomailla opiskelun takia tai sen vertailukelpoisuudessa muiden päättötodistusten kanssa on ongelmia, ota yhteyttä IB-koordinaattoriin, joka antaa sinulle ohjeet hakemista varten.

2) Tule pääsykokeeseen Tampereen lyseon lukioon keskiviikkona 18.4.2018 kello 14. Kaikki pyrkijät osallistuvat pääsykokeeseen, johon ei lähetetä erillistä kutsua. Pääsykokeessa on kirjallisia tehtäviä äidinkielestä, matematiikasta ja englannin kielestä. Jokainen pyrkijä tuo kokeeseen mukanaan kynän, pyyhekumin ja viivottimen. Matematiikan kokeessa ei saa käyttää laskinta. Mikäli kielitaitosi ei riitä suomi äidinkielenä -kokeeseen, on poikkeustapauksissa mahdollista tehdä suomi vieraana kielenä ja englanti äidinkielenä -kokeet. Tässä tapauksessa Sinun tulee ottaa yhteyttä IB-koordinaattoriin jo ennen koepäivää.

IB DAY järjestetään ti 12.12.2017 klo 09.00 - 12.00. Ilmoittaudu opinto-ohjaajallesi.

Kevään 2018 yhteishaun tulokset selviävät kesäkuussa

RELLUn pääoveen ilmestyy lista lukioon hyväksytyistä to 14.6.2018 klo 10. Valittujen tiedot päivitetään myös koulun kotisivuille, mikäli tiedot on lupa julkaista.

Opiskelupaikan vastaanottaminen tapahtuu to 14.6. tai pe 15.6. klo 10-14 välisenä aikana tuomalla alkuperäinen peruskoulun päättötodistus rehtorille koulun kolmanteen kerrokseen. Samalla opinto-ohjaajat ja tutorit ovat opastamassa ensimmäisen jakson lukujärjestyksen laadinnassa ja valinnoissa. Mikäli et mitenkään pääse paikalle ilmoittautumispäivinä, ota yhteyttä koululle.